Det här med att sticka hälar på sockor

Barnen behövde raggsockor, det behövde dom egentligen förra året också och då inhandlade jag raggsocksgarn. Så i förrgår började jag på ett par. Jag har bara stickat 1 helt par sockor tidigare och känner mig fortfarande lite osäker på vad som är det smidigaste sättet.

Men i alla fall så sökte jag upp ett mönster på barnsockar stickade med stickor 4. Nu har jag stickat själva skaftet och har börjat på hälen. En häl är nu färdigstickat, enligt mönstret, men den känns alldeles för spetsig och dessutom är det hål längs med sidorna där jag gjort de förkortade varven. Trots att jag lyft upp och stickat ihop på vägen tillbaka.

Jag är inte nöjd.

Men jag har ju heller ingen aning om vilken häl jag VILL sticka. Jag har sett några namn här och där på bloggar och på Instagram.

Jag par provat tomathälen, eller tomato heel som det kallas på engelska:

Och nu är jag lite sugen på att repa upp den fula hälen jag nyss gjorde och prova mig på en Fish Lips Kiss Heel.

Är det någon som läser här som har något annat bra tips på den allra bästa sockhälen?

En reaktion på “Det här med att sticka hälar på sockor

  1. Ulrika

    Min favorithäl är ”afterthought heel”! Enkel, snabb och enkelt utbytbar om det går hål på hälen. 🙂

    Ett tips för att undvika hål där man plockat upp maskor är att sticka de upplockade maskorna genom bakre maskbågen första gången man stickar dem

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *