En krokad socka?

En kompis till mig fick sockgarn i julklapp och eftersom hon inte stickar så började hon virka sockor efter ett Drops mönster. Mina fördomar mot Drops-mönster besannades då, det var som vanligt lite otydligt och förvirrande. Och när sockan monterades ihop så var det alldeles för smått och tajt runt hälen trots att allt stämde i övrigt.

Och eftersom hon brukar kroka så började min hjärna fundera lite om det fanns mönster på krokade sockor istället. Jag hittade denna på Ullcentrums blogg i alla fall, med kort skaft eftersom krokning oftast inte är så stretchigt tyvärr. Men jag blev lite sugen på att klura ut en socka som man krokar från tån och uppåt och sen kanske att man får lite alternativ när man kommer till skaftet. Eftersom jag jobbar idag så hade jag lite ont om prylar som tex stickmarkörer, men man tager vad man haver så ett par avbrutna gem fick markera sidorna där ökningarna skulle vara.

En tå på ett prototyp av en krokad socka.

Koftan Caramel som jag började med här om dagen blev jag sur på eftersom jag efter 3 varv lyckades göra fel i resårstickningen. Sjukt irriterande, den får pausas ett tag 🙂

2 reaktion på “En krokad socka?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *