Ett sista minuten julklappstips

Om du nu inte har hunnit köpa någon julklapp, eller kanske inte hittat något bra. Så har jag ett fint sista minuten tips här: gör din egen granola. Jag gjorde det en gång i mors dags present åt min mamma och har fått göra nytt vid varje födelsedag/julafton/mors dag och där mellan så tjatar hon efter mer 😛

Om du är som jag så har du säkert diverse små påsar med små skvättar med frön, nötter, torkade bär och gryn. De är PERFEKTA att använda till en Granola och det är snabbt gjort.

Mitt favoritrecept kommer från Leilas blogg. Jag utgår från det och beroende på vad jag har i skåpen så blandar jag ihop något i samma mängder som i receptet. Bovete- och dinkelflingor har ibland blivit bara havregryn, ibland Quinoaflingor eller Vetekli eller vad som nu funnits i skåpet. Samma gäller fröna, alltid samma mängd som i receptet men det varierar i vad som hamnar i. Den enda ingrediensen som jag alltid försöker ha med är rostade hasselnötter, det är liksom för gott för att strunta i 😛

Gryn och frön blandas ihop med honung, olja och vatten och rostas i ugnen i ca 20 minuter. Sen blandas frukt och eventuellt kokos i och till sist läggs det hela i en fin burk eller någon fin påse.

granola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *