Pärlor med barnen

Jag gillar att barnen börjat gilla att lägga pärlplattor, speciellt är det väl dottern som börjar bli tillräckligt gammal för att tycka om att kopiera bilder som vi Googlar fram. Hon behöver såklart fortfarande lite hjälp men jag bygger konturer och hon fyller i och väljer färger såklart. Och det smittar av sig på sonen det där pärlandet.

Idag ville dottern göra en Tingeling, så det gjorde vi. Med självlysande pärlor som konturer i vingarna och ”osynliga” som fyllning.

Tingeling gjord i Hama pärlor

Jag har köpt en massa olika färger på pärlor de senaste veckorna. Varje gång jag är på en leksaksaffär eller på Panduro till exempel så måste jag kolla om det är någon färg som vi inte har. Idag köpte jag ”osynliga” som barnen sa och även vinröda och båda kom till användning i Tingelingpärlplattan. Det vi saknar nu är lite fler neonfärger, sen är nog färgsamligen ganska komplett.

Jag köpte väldigt fina förvaringsburkar till pärlorna på Rusta. Det ryms ca 900 pärlor i varje burk vilket är lite surt eftersom de små påsarna man köper innehåller 1000 pärlor. Men det går ju hittills åt ganska fort så snart kan vi nog fylla på de där slattarna som blir kvar i påsarna. Burkarna kommer i en förvaringsram med 16 burkar i och finns både som helt transparanta och i olika färger. Kostar just nu 129 kronor. Det är super att ha allt samlat på samma ställe och att man snabbt ser vilken färg som är i vilken burk.

Förvaring av Hama pärlor.

Några pärlplattor vi gjort den senaste tiden.

3 reaktion på “Pärlor med barnen

    1. Sofi Inläggsförfattare

      Det vet jag tyvärr inte. Men jag såg dem på min lokala Rusta för ett par månader sen så de borde finnas kvar.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *