En vante klar!

Äntligen är min första tvåändsstickade vante klar! Den har av och till hamnat i UFO-högen men mellan projekten har jag ändå stickat några varv här och där och nu under påskhelgen blev den till slut klar.

Det är på inga sätt en perfekt tvåändsstickad vante 🙂 På den vita delen så tänkte jag göra en rad med ”O”-mönster men lyckades vända på maskorna på första varvet så jag fick göra ett varv till för att få till ”O”-mönstret. Så jag har alltså ett extra varv innan som jag inte tänkt mig, men jag varken vågade eller orkade repa upp 😛 Så det fick bli som det blev.

Jag har heller inte stickat så många vantar tidigare så jag var/är inte helt med på hur och när och var man ska öka och minska. Men en tumkil lyckades jag med, även om ökningarna inte hamnade exakt där jag ville och ränderna blev då alltså inte så snyggt placerade som jag tänkt. Och sen när jag skulle avmaska i toppen så blev det först alldeles för spetsigt så där fick jag lov att repa upp och sen göra minskningarna på varje rad istället.

Och avmaskningen för tummen sen då, den lyckades jag göra på fel ställen så tummen känns lite vriden. Men det är nog bara jag som tänker på det.

Nästa vante kanske blir perfekt då nu när jag gjort alla misstagen på den här första, hehe. Jag har faktiskt påbörjat vante nummer 2. Det mörkare garnet tror jag inte kommer att räcka till en hel vante till så jag blir nog tvungen att spinna lite mer garn. Tur att det är hemspunnet och att jag har ull kvar 🙂

Foto 2015-04-03 22 53 28 Foto 2015-04-03 22 53 18

En reaktion på “En vante klar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *