Flammasockor i olika längd

Att sticka sockor är inte min grej, så har jag alltid sagt. Men samtidigt så finns det ju så otroligt många fina sockor att sticka och det går ju relativt fort så jag har ändå en önskan att tycka det är roligt att sticka sockor.

Förra veckan fick jag syn på sockan Flamma som Anna (playsweetmusic) har designat och kände att ja, där är ett par snygga sockor som känns lagom avancerade för mig så jag köpte mönstret och rotade upp ett sockgarn ur stashen. Det blev ett nystan Zauberball som legat till sig i typ 4 år.

Och jag stickade. Sen fick jag repa upp första sockan 3 gånger efter att ha stickat halva mönsterrapporten innan jag fattade hur jag skulle göra. Men sen gick det som på räls, tyckte jag i alla fall. När det var dags för socka två började jag sticka och av bara farten så glömde jag vända på diagrammet så jag fick repa upp det med 😛 Men sen så gick det finfint och det var kul och jag kände mig väldigt pepp.

Och så maskade jag av, fäste trådar, blockade och insåg att den ena sockans skaft var längre än den andra. Så jag fnissade lite för mig själv, kikade närmare på sockorna och insåg att jag stickat den ena sockan fel. Jag följde ju diagrammet till punkt och pricka (trodde jag) och alltså skulle jag ju inte behöva mäta eller nåt. Men det lilla felet jag gjort gjorde alltså så att den första sockan blev ett par centimeter längre än den andra.

Så nu har jag två finfina sockor men med olika skafthöjd. De får användas nedhasade helt enkelt. Så får det bli.

Och jag undrar när jag ger mig på att sticka ett par till sockor? Och när jag gör det, kommer det att bli de första sockorna som blir helt som jag tänkt mig?

Foto 2016-03-26 08 27 34

2 reaktion på “Flammasockor i olika längd

 1. Linnéa

  Så vackra de blev! Jag blev lite sugen på köpa ett nystan av Zauberball nu. Tidigare har jag tyckt att de är lite väl dyra, men nu när jag har sett hur fint det kan bli så kanske jag går och köper ett i alla fall trots att det är dyrt.
  Jag har också lyckats att göra olika långa strumpor några gånger, men eftersom det inte syns under ett par byxor tycker jag inte att de gör något 😉

  Svara
 2. Anna Martina

  Så det kan gå, stackare som fick repa upp så många gånger! Men vad härliga de blev i garnet du valde, mönster och garn passade verkligen tillsammans! 🙂 //Flammas mamma

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *