Kategoriarkiv: Blandat babbel

Finfoto på min Caramel-kofta

I helgen var jag och familjen på Vildmarkshotellet och Kolmården. Vi hade det fantastiskt trevligt och hade väldigt fint väder. Med mig hade jag min Caramel-kofta, en fin brosch och min systemkamera. Så på kvällen innan barndiscot började gick vi en liten promenad upp i skogen bredvid hotellet och tittade på den fantastiska utsikten över Bråviken och jag fick sambon att ta kort på mig, utsikten och min Caramel. Han lyckades få de flesta bilder där jag har en bra pose oskarpa men några blev ändå bra, eller ja det är tur att jag har jobbat som retsuchör 😛

Så här fint blev det!

Sofis_Carmel_02

Sofis_Caramel_01

Det var länge sen min systemkamera blev använd och jag hade lite glömt bort att det var kul och att bilderna faktiskt blir mycket bättre än med mobilen 😛 Och jag blev så stolt, så stolt över en av bilderna jag tog inne i parken. Bilden är på berguven Pontus som övade inför rovfågelshowen i sommar, jag zoomade allt jag hade och lyckades få skärpa på Pontus när han flög ner från sin avsats och ner till en av tränarna. Är han inte stilig så säg! (PS. Det går att klicka på bilden för att se den större!).

_MG_9191

 

För lite garn…

Trodde väl aldrig att jag skulle säga det men jag har faktiskt för lite garn 😛 Alltså jag HAR ju garn egentligen, men inget garn som jag kan göra något med. Jag har hittat massvis med koftor och tröjor jag vill sticka nu men det finns inget hemma som passar trots att jag har lådvis med garn. Konstigt men sant!

Här är några av problemen med min garn-stash:

  • Eftersom jag aldrig trodde att jag skulle våga mig på att sticka något större än typ en barnkofta, sjal eller en mössa så har jag inte mer än 2 nystan av varje garn och färg.
  • De garntyper jag har är antingen tunna lace och sockgarner eller jättetjocka typ Lovikka stil. Alltså för stickor runt storlek 3 eller storlek 6. Nästan inget alls däremellan.
  • Jag har sjukt mycket akrylgarner. Vad ska jag med dem till? Jag stickar ju aldrig med akryl? Jag har fått massor och har kvar en del från när jag var liten som säkert mamma köpt åt mig en gång i tiden. Men varför sparar jag? Kanske tänker jag att dottern snart kommer vilja sticka lite och då behöver jag inte offra mitt fingarn!?
  • Jag har också rätt mycket bomullsgarner. Och då självklart typ ett nystan av varje färg, alla i olika tjocklek och njae, jag gillar inte att sticka i bomull heller. De är mycket en rest från när jag trodde att jag inte kunde sticka och bara kunde virka.

Och nu så är det januari och kontot börjar sina redan nu så här i början på månaden. Så att köpa nytt garn är ju inte att tänka på ens. Tänkte till och med spinna eget men insåg att även om jag gör det så har jag ju bara en fiberfläta av varje färg/sort ändå, så det hjälper ju inte.

Får väl helt enkelt stå ut tills nästa lön kommer in på kontot!

Garn

En del av garnstashen

En pysselblogg :D

Jag sällar mig till skaran som har pysselbloggar nu… Lite för min egen skull för att hålla reda på mina projekt och hur de kommer till och skapas men det vore ju kul också om någon skulle vilja läsa också!

Så vem är jag då? 33 år (2014), bor i radhus med sambo, två barn, två katter och ett gäng garnnystan och ulltussar. Jag stickar och spinner helst. Tovar, virkar och krokar i bland. Och mellan varven påtar jag i trädgården eller försöker mig på att måla/renovera något hemma eller i vår lilla stuga.