Kategoriarkiv: Stickat

Flammasockor i olika längd

Att sticka sockor är inte min grej, så har jag alltid sagt. Men samtidigt så finns det ju så otroligt många fina sockor att sticka och det går ju relativt fort så jag har ändå en önskan att tycka det är roligt att sticka sockor.

Förra veckan fick jag syn på sockan Flamma som Anna (playsweetmusic) har designat och kände att ja, där är ett par snygga sockor som känns lagom avancerade för mig så jag köpte mönstret och rotade upp ett sockgarn ur stashen. Det blev ett nystan Zauberball som legat till sig i typ 4 år.

Och jag stickade. Sen fick jag repa upp första sockan 3 gånger efter att ha stickat halva mönsterrapporten innan jag fattade hur jag skulle göra. Men sen gick det som på räls, tyckte jag i alla fall. När det var dags för socka två började jag sticka och av bara farten så glömde jag vända på diagrammet så jag fick repa upp det med 😛 Men sen så gick det finfint och det var kul och jag kände mig väldigt pepp.

Och så maskade jag av, fäste trådar, blockade och insåg att den ena sockans skaft var längre än den andra. Så jag fnissade lite för mig själv, kikade närmare på sockorna och insåg att jag stickat den ena sockan fel. Jag följde ju diagrammet till punkt och pricka (trodde jag) och alltså skulle jag ju inte behöva mäta eller nåt. Men det lilla felet jag gjort gjorde alltså så att den första sockan blev ett par centimeter längre än den andra.

Så nu har jag två finfina sockor men med olika skafthöjd. De får användas nedhasade helt enkelt. Så får det bli.

Och jag undrar när jag ger mig på att sticka ett par till sockor? Och när jag gör det, kommer det att bli de första sockorna som blir helt som jag tänkt mig?

Foto 2016-03-26 08 27 34

Koftan Argo och mitt behov av att ändra saker

På Syfestivalen i Älvsjö köpte jag fantastiskt garn av Vikan Garn i en superfin varm lavendelfärg och lite av en blekgrön färg som kontrast. Av det hade jag bestämt att jag skulle sticka koftan Argo, och så blev det också.

Jag har aldrig stickat något klart så fort, relativt tjockt garn och tjocka stickor och någon VAB-dag gjorde susen och koftan blev klar på under två veckor. Jag är supernöjd! Förutom att jag kände mig tvungen att ändra en av ökningarna vid axeln, jag trodde det skulle bli snyggare. Men det blev det visst inte. Så kan det gå, men det ser okej ut såklart men jag skulle ha hållt mig till mönstret.

Jag, koftan Argo och min lilla linslus till dotter!

Jag, koftan Argo och min lilla linslus till dotter!

Koftan Argo

Rätstickning är underskattat!

Det har väl inte undgått någon att det börjar bli vinter nu? Efter inköp av ny vinterjacka så hade jag helt plötsligt inte någon mössa som matchade längre så det behövdes stickas en ny helt enkelt.

Jag köpte supergosigt och fint garn på Syfestivalen i Stockholm för ett litet tag sedan så det fick det bli. Rauma Puno hette det. Då var det bara ett mönster som saknades. Jag sökte på Ravelry och hittade Rikke Hat. Helt i rätstickning. Och jättefin blev den ju! Helt klart så har jag underskattat rätstickning allt för länge 🙂

Rikke Hat stickad i rätstickning

Det går långsamt framåt

Jag stickar vidare på min Offe och har lite svårt att välja vilken färg jag ska göra på kanterna runt koftan. Just nu står det mellan en senapsgul och en mörkt turkos/jeansblå. Jag tror att den senapsgula egentligen passar bäst men det är inte riktigt min färg så jag är inte helt övertygad. Men det är ju en liten bit kvar innan jag ska börja med kanten så jag hinner fundera ett tag till.

Offekofta med färgval för kanten

Sen har jag också börjat på en Viajante. Jag såg den först hos Garnomera och tyckte idén var helt fantastisk. Det är alltså en trekantig sjal som stickas som en tub, då kan man antingen använda den som en helt vanlig sjal eller dra den över huvudet som en typ av poncho. Dessutom är det inga aviga maskor alls i mönstret och det kändes ju faktiskt helt okej 😛 Jag har inte kommit så långt än men snart får jag börja sticka runt.

Garnet är Magasin Duetts Supersoft i färgen Cranberry. Mitt första projekt i det här garnet. Jag har bara hört gott om det så jag hoppas att det blir så mjukt och fint som de säger efter blockning.

Viajante av Martina Behm

 

 

Offekoftan

Jag stickar på en Offe… Jag är inte helt nöjd med hur strukturen på den blir. Det svarta entrådiga garnet från Ullcentrum är övertvinnat så allt blir lite buckligt och ojämnt. Provlappen blev i och för sig det med men inte riktigt så här mycket, det jämnade ut sig efter blockning så jag hoppas att koftan gör det också sen.

Jag har också beställt garn till en Viajante. Har spanat på den länge och nu kändes det som att det var dags. Garnet ligger och väntar på mig på min lokala ICA-butik och i morgon får jag nog åka och hämta det, äntligen!

Offekofta, oblockad i närbild

Bebiskofta i turtlesgarn

En av mina vänner fick en liten bebis för några veckor sedan. Jag hade hittat världens gosigaste garn och stickade en liten, liten, liten bebiskofta. Mönstret blev Pomander Baby Cardigan och det stickades i enormt gosiga Arwetta Classic, en handfärgad härva i riktiga turtlesfärger 🙂

Tyvärr glömde jag bort att fota koftan innan jag lämnade över den till mottagaren men jag hann fota den lilla sötnosen med koftan på i alla fall. Som tur var passade den helt perfekt med lite att växa i, storleken blev ca 2-4 månader.

Koftan blev jättefin och mönstret var precis lagom detaljerat med moss-stickning och några små flätor över oket, rekommenderas!

Pomander Baby Cardigan

Garnbollens Caramel KAL

Jag var ju med i Garnbollens KAL på Caramel koftan. Nu är det dags att avgöra vem som ska vinna presentkortet på 500 kronor. Alla koftorna är ju jättefina så det blir nog tätt bland rösterna.

Gå in och rösta på din favorit vettja, men helst min då såklart, hehe, den lila fina!

https://www.facebook.com/caramelkal/posts/1580165162241811

 

Finfoto på min Caramel-kofta

I helgen var jag och familjen på Vildmarkshotellet och Kolmården. Vi hade det fantastiskt trevligt och hade väldigt fint väder. Med mig hade jag min Caramel-kofta, en fin brosch och min systemkamera. Så på kvällen innan barndiscot började gick vi en liten promenad upp i skogen bredvid hotellet och tittade på den fantastiska utsikten över Bråviken och jag fick sambon att ta kort på mig, utsikten och min Caramel. Han lyckades få de flesta bilder där jag har en bra pose oskarpa men några blev ändå bra, eller ja det är tur att jag har jobbat som retsuchör 😛

Så här fint blev det!

Sofis_Carmel_02

Sofis_Caramel_01

Det var länge sen min systemkamera blev använd och jag hade lite glömt bort att det var kul och att bilderna faktiskt blir mycket bättre än med mobilen 😛 Och jag blev så stolt, så stolt över en av bilderna jag tog inne i parken. Bilden är på berguven Pontus som övade inför rovfågelshowen i sommar, jag zoomade allt jag hade och lyckades få skärpa på Pontus när han flög ner från sin avsats och ner till en av tränarna. Är han inte stilig så säg! (PS. Det går att klicka på bilden för att se den större!).

_MG_9191

 

Oh-land!!!

Jahapp, det blev visst en liten bloggpaus här helt plötsligt. Så kan det gå! Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka igen, nu när solen skiner och hopp om sommar finns 🙂

Lagom till varmare väder så börjar min Oh-land bli klar och om jag får säga det själv så blir den alldeles fantastisk! Det är såklart lite småmissar och så är jag inte någon riktig snitsare på tvåfärgsstickning så det blir lite ojämnt i stickfastheten. Men det struntar jag i nu och väljer att bara vara helnöjd.

Koftan var rolig att sticka och det gick fort. Jag älskade att sticka med Lett-Lopi. Det sticks men jag är inte så känslig så med en tröja under så kommer nog koftan bli flitigt använd i alla fall, fast den blev aningens tajt över magen. Men men, som tidigare sagt, jag väljer att vara helnöjd ändå 😛 Den är dessutom nästan helt klar. Jag har steekat (!!!!!!!!) min första kofta och det gick alldeles utmärkt. Alla trådar är fästa och det återstår bara knappar, kantband och att sticka och sy dit fickan. Jag är lite osäker på mitt knappval bara så just den delen får ta och ligga till sig lite innan det blir klart.