Kategoriarkiv: Tips och tricks

Felstickat och bästa stickmarkören

Den där disktrasan jag började sticka på, insåg nyss att jag läst fel i mönstret. Typiskt mig 😛 Jag läser igenom, tror att jag har fattat, lägger undan mönstret och kör på. Tur att jag då inte hunnit så långt, blir till att repa upp och börja om från början. Så kan det gå!

Men jag såg i alla fall ett till bra tips hos En till stickblogg om ett fiffigt sätt att använda en garnända som stickmarkör. Jag har använt det tidigare men inte tänkt längre än till att markera början och slutet men nu har jag lärt mig att markera antal varv också bland annat.

Jag älskar såna här fiffiga tips, så har du något bra att dela med dig av så kommentera gärna.

Det är en lång film men du kan spola till ca 4:40 om du inte orkar titta på hela.

Bra tips när du stickar runt på rundsticka

Tidigare idag tipsade En till stickblogg om ett bra sätt att undvika att det blir glapp när man sluter cirkeln när man stickar runt. Det var ett himla bra tips så jag vill tipsa vidare till er som inte redan vet om det.

Enkelt förklarat så lägger du upp en extra maska och drar sen den över den första i början på varvet. Lätt som en plätt!

Spola till ca 1:40 i klippet nedan för att komma direkt till tipset.